Волонтерство: як здобути перший професійний досвід

  • Home
  • Загальне
  • Волонтерство: як здобути перший професійний досвід

“Якщо Ви хочете мати те, що ніколи не мали, – почніть робити те, що ніколи не робили”, – Річард Бах.

Сьогодні волонтерська діяльність – це не просто прояв доброї волі, а й велика відповідальність, яку розділяють як організації, що залучають добровільну працю, так і активні, небайдужі люди, волонтери.

Досить часто у студентів постає питання, де можна отримати свій перший досвід, якщо в більшості престижних фірм, компаній потребують працівника, який вже має за плечима хоча б якийсь, але досвід. 

Незаперечним є факт, що волонтерська діяльність – це виклик, насамперед,  для самої людини та можливість зрозуміти свої слабкі та сильні сторони на практиці.

 

Студентство – це золоті роки життя, це саме той вдалий час, коли заняття саморозвитком для сучасної успішної людини просто must have, заодно це чудова можливість зробити щось потрібне для суспільства, залишити слід про себе.

Сьогодні волонтерство постало також у цікавій іпостасі: оскільки живемо у ХХІ столітті та технологічний процес набрав шаленого темпу і чимало речей є вже автоматизованим, так ось волонтерство в онлайн формі допоможе творити корисне для себе й інших значно швидше!

Практика онлайн-волонтерства, а в Європі це явище прирівнюється до неоплачуваного стажування, є хорошим початком будь-якої кар’єри. Це відкриває шлях до знайомств і нових контактів, які знадобляться в майбутній роботі.

Варто зазначити й те, що волонтерство через мережу працює за таким же принципом, як і звичайне, – людина обирає, у якій сфері хотіла б допомагати, і приступає до роботи. Часто онлайн-допомога супроводжується рекомендаційними листами, а це збільшує імовірність працевлаштування у провідних компаніях.


Для того, аби запропонувати свою кандидатуру в якості волонтера достатньо бути пунктуальним і відповідальним. Зрозуміло, що ніхто не буде цілодобово сидіти за роботою, яка є неоплачуваною, тому не варто боятися подавати особистий розклад партнерам, із якими ведеться співпраця.

Станом на сьогодні до проектів Благодійного Фонду MagneticOne.Org долучилося більше 150 волонтерів з всієї України, з допомогою яких реалізовано 47 проектів. Можна сміливо назвати, що внесок кожного з волонтерів є вагомим та дуже цінним!

Хочете стати частинкою команди волонтерів Благодійного Фонду “MagneticOne.Org” та внести свою лепту у розвиток освіти та просвітництва на теренах України? Тоді пишіть нам на пошту contact@magneticone.org.

 У самому листі вкажи своє ім’я та прізвище, свій вік, рід діяльності, посилання на сторінку у Facebook і контактні дані. Ви можете проживати в будь-якому куточку України чи Світу, головне щоб мали велике бажання та доступ до мережі internet.

Можна відразу заповнити “Анкету волонтера”, знайдеш тут.

Витрачаючи хоча би півгодинки кожного дня на волонтерську діяльність, ти не тільки вдосконалюєш свої професійні навички, а й наближаєшся до своєї мети!

Завзяті та небайдужі, чекаємо на вас!

 

 

ADD A COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

Будь ласка, зв’яжіться з нами, якщо ви хочете отримати детальнішу інформацію стосовно наших проектів!

Контакти