Родина з Лисичанська створюють мультики на українській мові

  • Home
  • Загальне
  • Родина з Лисичанська створюють мультики на українській мові

Нещодавно україномовний канал проекту “Освіта дитини ХХІ століття” поповнився новим списком відтворення. У даному випадку мова йдеться про ресурс, наповнений пізнавальними та просвітницькими мультиками із каналу “Хмаринка”.

Канал “Хмаринка” – унікальний проект сім’ї Тученків із Лисичанська. Мультфільми вони почали створювати для свого 3-річного сина Максима. Політичні події, обсяг україномовного контенту дитячих мультиків є досить малим – це ті фактори, які вплинули на ідеєю створення цілої серії різноманітних повчальних мультиків.

«Перші місяці життя синочка Максимка припали на бойові дії в нашому рідному місті, збіглися із захопленням бойовиками та визволенням. Ніколи не могли подумати, що на вулицях рідного міста побачимо танки, а у супермаркетах — порожні полиці. Не було ні світла, ні газу. Хліб (це були коржі) пекли на вогнищі на подвір’ї будинку. Бомбардування перечікували у підвалах. Лисичанськ визволяли важко», — згадують Альона й Сергій Тученки.

«Напевно, саме тоді ми зрозуміли значення України й української мови для нас, а особливо для нашої дитини та її майбутнього, — діляться молоді батьки. — Максимко росте допитливим, щодня ставить сотні запитань. Та коли почали шукати пізнавальні мультфільми для сина українською мовою, виявилося, що їх дуже мало. Так виникла ідея створити власні. І перший сюжет був таким: тато намалював трактор, що віз цифри, які ми саме вивчали».

Далі був сюжет про добрих тварин, потім — про різні види транспорту, продемонстрували звуки сирени швидкої, пожежної машини, дзвінок трамвая, гуркіт поїзда та літака (Сергій Тученко до початку АТО працював у сєверодонецькому аеропорту). Одне слово, сюжети й казочки множилися.

 

Переглянути серію мультиків може кожен охочий, адже список відтворення є у вільному доступі на YouTube-каналі “Освіта дитини ХХІ століття”.

 

https://www.youtube.com/watch?v=sg-k81hLF1A&index=35&list=PLshJpmmXcDiS2DrUGsIdvp4OTmhmDXFKO

Канал “Освіта дитини XXI століття” створений Благодійним Фондом MagneticOne.Org.

Метою цього каналу є створення загальної бази, яка містить україномовні повчальні казки, розвиваючі мультфільми, пісеньки, які  розвивають патріотизм, доброзичливість і вміння товаришувати, для всебічного розвитку підростаючого покоління, без зайвої або шкідливої дітям інформації.

Для співпраці у сфері мультиків та дитячої анімації по проекті “Освіта дитини ХХІ ст.” звертайтеся за телефоном +380970071750 або пишіть на пошту contact@magneticone.org

ADD A COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

Будь ласка, зв’яжіться з нами, якщо ви хочете отримати детальнішу інформацію стосовно наших проектів!

Контакти