Відбулась презентація "Інтерактивних навчальних карт" - MagneticOne.org

  • Home
  • Загальне
  • Відбулась презентація “Інтерактивних навчальних карт”

25 вересня відбулася презентація проекту Інтерактивні навчальні карти “Історія становлення території України, Історія Тернопільщини і міста Тернополя”. Цей унікальний освітній ресурс, створений місцевою ІТ-компанією MagneticOne Municipal Technologies спільно з благодійним фондом MagneticOne.Org, став одним із небагатьох проектів, які перемогли у конкурсі «Громадський бюджет міста Тернополя 2018».

Презентація відбулася під час міського семінару вчителів історії та правознавства, що обговорювали тему використання інтерактивних метод для уроків історії та активізації пізнавальної діяльності школярів.


Загалом, ресурс необмежений у віковій аудиторії. Завдяки багатоденній праці розробників, доступній подачі матеріалів, творчій ініціативі людей, що працювали над ресурсом, будь-хто зможе швидко і легко знаходити інформацію, клікнувши там, де їм потрібно.

 

Основна ідея проекту Інтерактивні навчальні карти – створення інтуїтивно-зрозумілого освітнього ресурсу для широкого кола цільової аудиторії, аби наочно представити довгий, тернистий і насичений історією шлях становлення території нашої держави, а також систематизація фактів, дат, імен та подій на одній карті, як найбільш лаконічному для сприйняття засобі навчання.

 

“Реалізація проекту Інтерактивні навчальні карти стала можливою завдяки спільній праці команди технічних розробників, істориків, краєзнавців та вчителів. Надзвичайно цінною була допомога Свідерського Юрія Юрійовича, кандидата історичних наук, автора підручників з Історії України, тексами і коментарями якого власне і наповнена інтерактивна карта. Створення карти – це, певна річ, лише початок, адже попереду найважливіший етап роботи – апробація ресурсу головними експертами і користувачами карти – школярами та вчителями”,  – коментує автор проекту Володимир Подобівський.

 

Основні завдання, які поставили розробники до даного ресурсу:

  1. впровадження інтерактивних методик навчання з широкими можливостями комбінування, обробки та демонстрування різного роду просторової інформації;
  2. візуалізація історичних місць та подій, у тому числі змін державної території України за допомогою картографічних, фото- та відеоматеріалів, нанесених на одну карту;
  3. стимулювати бажання вивчати історію краю та країни, формувати  національну свідомість, власну ідентичність, патріотизм та любов до рідної землі, свого народу, бажання працювати задля держави, готовність її захищати;
  4. виховувати повноправного громадянина – патріота України, який здатен вільно орієнтуватися в суспільному житті та усвідомлювати свою роль та відповідальність перед суспільством та державою, знати її історію і відстоювати її честь; 

 

Також і для батьків цей проект буде ефективним, адже це можливість зекономити кошти на репетиторах і правильно спрямувати енергію дитини у віртуальному житті. Все це все зводиться до одного: сучасні технології та різноманітні можливості здобувати знання дозволяють робити це швидко і без зайвих зусиль, за допомогою тієї техніки, до якої ми вже звикли.

 

Щоб переглянути інтерактивні навчальні карти скористайтесь посиланням:

“Історія становлення території України”

Історія Тернопільщини

Історія міста Тернополя

Відео-відгуки про проект можна переглянути на на калі YouTube “МаgneticOne.Org”
Якщо виникли запитання – contact@magneticone.org

ADD A COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

Будь ласка, зв’яжіться з нами, якщо ви хочете отримати детальнішу інформацію стосовно наших проектів!

Контакти